Saturday, 23 February 2013

AMARAN ! JANGAN BACA INI !!

Tepi-tepi !! Gadis Sepatu Merah nak lalu ! (^_^)v

Hai hai ~~
Assalammualaikum..

Entry saya hari ni saya tak nak kamu semua baca. Better hampa semua jangan baca. 
Kalau dah baca, sila stop sampai sini saja.
Okay ? 
Masih baca ? 
Kan dah cakap jangan baca.
Laaaaaaaaaa....
Baca lagi?
Okay, last warning. 
Sila jangan baca. 
Degil jugak kan ?
Masih dok baca juga sampai sini ?
Tu la manusia. Benda yang orang tak bagi baca nak baca jugak.
Tapi nie memang betul-betul. JANGAN BACA.

Buat blog nie, ada je orang dengki. Tiap kali masuk entry baru mesti dia nak complain.
Siapa taw dak? DEKLAH ! Beliau nie sepupa saya.
Dia punya dengki tu tahap gaban.
Taw dia kata apa?
Illah benci baca blog kak yana. Sebab,
1- blog dia warna warni
2- Tulisan kecik
3- Tak nampak tulisan sebab warna tulisan.
4- muka dah depan pc tapi tetap tak boleh baca jugak.
Tengok ! Betapa kedengkinya beliau dengan saya.
Tapi sebab dia benci baca blog saya, saya pun tukar la skit.
Letak warna tulisan yang bagi nampak.
Lepas tu, tengok tulisan dah besar kan? Haaaa. Hope boleh buka mata dia yang sepet tu seperti biasa la supaya tak dia tak payah nak buka mata besar-besar dan tak perlu nak melekat kat pc untuk baca blog saya ni.
(Dia mesti baca punya la. sebab dia nie kalau orang tak bagi lagi tu dia nak baca jugak. lagi kata jangan lagi tu dia baca. pastu lepas ni mesti dia bising kat twitter. hahahah. akak dah cakap. jangan baca. deklah nak baca jugak kan? haaaa. amek kau. akak cerita pasal deklah terus. hahahahhahahahahaha)

Lagi satu, ada serang sepupu 'kebencian' saya nie, suka sangat dok stalk saya. 
Kalau dia on je twitter, dia mesti akan ke profile saya dulu untuk tengok apa yang saya tweet.
Lepas tu, abeh la semua pakat dia dok RT. 
Penuh la TL dengan tweet-tweet saya yang lepas-lepas.
Dia nie pun satu masalah. 
Dia mesti akan suka pada siapa yang saya suka.
Artis mana saya suka mesti dia pun ada suka jugak sekali.
Antaranya:
Amai kristal
Awie
Agcoco
Adi Putra.
(taste-taste aku semua huruf A je. Nasib baik dia tak amek A sebenar saya tu, Encik 'A'. kalau tak. memang nak kena la kan)
Tapi ada jugak yang saya tersuka sebab dia dok sebut-sebut pasal orang tu. 
Antaranya:
Aepul Drama
Ully 
Acap Kristal
Tapi sebenarnya, saya tak kisah pun siapa yang saya suka dan dia pun suka. Sebab dia kan sepupu 'kebencian' saya.
So, tak kisah pun. Kami boleh la berkongsi cerita dan kegedikkan bersama. Orang lain tak pun. Dan dia juga la yang paham saya.
Mesti dia pun akan baca juga entry ni. sebab dia ni kan akan stalk saya. so, semua entry saya dia akan baca. walaupun dah cakap dari awal jangan baca. naaaaahhh. kan dah kena juga.

Manusia seterusnya yang menjadi mangsa. Budak ni saya kenal disebabkan oleh satu ikatan persahabatan didalam satu fans club artis kesayangan kami. KRISTAL BAND.
Dia nie suka dalam diam-diam je stalk orang. Tiba-tiba ada je muncul kat twitter.
Tapi kadang-kadang takdak pun nampak ciri-ciri ada kat TL.
Tup-tup tengok dok RT.
Dia nie pun mesti dok rajin baca blog juga nie. 
Sebab dia novelist.
Mesti rajin la membaca kan.
Of course la kenal dia masa kami join kem BTN with kristal.
Nampak pendiam je mula-mula.
Sekali tu, huh, boleh tahan jugak dia nie.
Yang best nya, dia ni sempoi.
Nampak la ciri-ciri seorang kakak dan kematangan dalam pemikiran.
Satu je perasan pasal dia nie. Dia suka dok buat cemas semacam. Apa dia nak buat mesti dia akan tanya orang pastu cakap 'Ehh. takpe ke? kite takot la kak'
Haaa. itu la dia. 
(Dia nie pun mesti dok stalker jugak ni. mesti dia pun baca sampai sini juga. kalau tak mesti dia taktaw saya dok kutuk. Haaa. tu la. degil. orang kata jangan baca. tapi nak baca juga. Kan dah kenaaaa)

Seterusnya ni, manusia terpenting dalam hidup waaa laa.
Waa dah kenal dia dah 22 tahun.
Dia nie garang. suka marah-marah waa.
Masalah dia ni, suka dok buat teruk dengan bf dia.
Pengotor dengan bf dia. kentut merata la. korek hidung bagi kat orang laa.
Bab shopping waa suka laa kalau dia ajak.
Sebab nanti dia belanja.
Hahahha.
Tak tau la dia nie rajin ke tak baca blog waa nie.
Ye laa. dia nie bz kerja.
Tapi waa sangat respect dia sebab dia nie kuat semangat.
Kalau musuh kasi dia satu kali, dia bagi ganda 10 kali.
Pastu mulut boleh tahan peramah dengan orang.
Bukan macam waa.
Waa pendiam sikit. Hehehe.

Nie yang hampa dok baca sampai sini sapa suruh?
Kan dah cakap jangan baca.
Yang pi baca jugak kenapa?
Degil betul laa.
Kan dah tau sendiri yang saya kutuk hampa.
ish ish ish
yang hampa yang tak dak dalam cerita ni pun baca jugak?
Memang hampa sangat rajin nak baca blog nie.
Dah bagi taw tadi jangan baca.
Ye laaaa. Kita nie manusia sama je. Yang orang tak bagi buat yang tu la yang kita nak buat.
Contohnya, hampa laa. Baca benda yang orang tak bagi baca.
Haihhhhhh.

Okay laaa. Sampai sini saja. Sorry ye kalau ada yang terasa. Saja nak melawak dan saja suka-suka. Takdak niat pun nak sakitkan hati sesiapa. Lepas nie hampa jangan sampai tak baca plak entry baru. Kot dah merajuk ke kan? Sorry naaa. 
(^___^)v



Love being myself. (^_^)v 

0 comments:

Post a Comment